dinsdag 31 augustus 2010

Dinsdag 31 augustus , clamecy - cercy la tour 104 km

Gisteravond heel lekker gegeten in het hotel. Escargots de bourgogne en verfijnde andouilette de clamecy. Vanmorgen heel veel mensen bij het lekkere ontbijtbuffet.
Na bezoek aan boulangerie om 9u45 vertrokken onder bewolkte hemel. Kanaal verder richting zuid, mooi, meestal asfalt en heel rustig. Terrasje om 11u aan hotel met koude koffie, lelijke wc en superonvriendelijke bediening. Tegen picnicktijd weer blauwe hemel. Verder 16 sluizen op 1 km .
Chambre d'hote van onze lijst in cercy la tour volzet. Dus ter plaatse gezocht naar het enige hotel. Eenmaal binnen wanen we ons in begin van horrorfilm, alles is vervallen, zwarte kat op restauranttafel, niemand te bespeuren. Maar goed we kunnen slapen. Tafel gereserveerd (geen enkel resto in de buurt). We blijken de enige gasten te zijn ook in het resto waar we geen keuze hebben en we de pommerol 1974 van 1440 euro toch maar niet nemen. Alles wordt nu in een snel tempo opgediend zodat we weer snel naar onze zolderkamer kunnen (hotel restaurant du val d'aron). Wordt vervolgd.

GPSed Track "dinsdag 31 september"


View my new track "dinsdag 31 september" started in France, Bourgogne, Clamecy.

Powered by GPSed.com - Free Mobile GPS Tracking Service



maandag 30 augustus 2010

Maandag 30 augustus st florentin - clamecy 113 km


















Gisteravond nog lekker gegeten. Inrichting van restaurant lelijk, eten des te beter, zoals zo vaak in frankrijk. Vanmorgen ontbeten met Villeroy & Boch bestek en servies. Om 9u15 vertrokken onder strakblauwe hemel. Eerst fel tegen de westenwind richting Migennes waar we het canal de bourgogne zagen verdwijnen in de Yonne, maar waar we geen bakker vonden. Na kleine koffie op terras dan maar langs chemin de halage richtin auxerre. Bakker niet te vinden. Dan maar net voor auxerre de lidl in voor wat proviand dat we op een bankje met zicht op het historisch centrm verorberden. Verder langs yonne , plots over super netjes geasfalteerde fietspaden. Tegenwind werd zijwind. Het terrasje in magny le chateau bleek superhoog boven het kanaal te liggen, zodat we verder zelf maar langs de kant van de weg nog een sultana en een frisdrank binnensloegen. Clamecy nog 17 km dachten we. Werd door omleiding en slechte bewegwijzering nog 26 lastige km.
Nu in www.hostelleriedelaposte.fr

GPSed Track "maandag 30 augustus"


View my new track "maandag 30 augustus" started in France, Bourgogne, Auxerre.

Powered by GPSed.com - Free Mobile GPS Tracking Service



zondag 29 augustus 2010

Zondag 29 augustus mussy la fosse - saint florentin 107 km






















Na een welverdiende rust in slot "Mussy" in een mooie kamer met mooie glas-in-lood-ramen (ik waande mij even rapunsel) hebben we heerlijk ontbeten met zilver bestek, tinnen koffiekan en klassieke muziek op de achtergrond.
Om 9u30 met volle moed vertrokken onder een blauwe hemel. Weer verder langs het kanaal. Erg mooi, maar de ondergrond liet af en toe te wensen over. Op het eind van de dag was de weg zelfs maar en bandenspoor breed. We hebben 107 km afgelegd met nu en dan een culinaire stop op mooie plekjes.
Gelukkig geen regen gehad, wel veel donkere wolken in de namiddag. De billetjes zijn nog in orde dankzij de tip van Bep, het Tempur zadeldekje.
Nu in www.hotel-les-tilleuls.com.
Pour les francophones faut coller notre texte en google translate.

GPSed Track "zondag 29 augustus"


View my new track "zondag 29 augustus" started in France, Bourgogne, Venarey-les-Laumes.

Powered by GPSed.com - Free Mobile GPS Tracking Service



zaterdag 28 augustus 2010

Zaterdag 28 augustus saint loup de sallle - mussy la fosse 92 km

Gisteravond met veel regen aangekomen, gegeten bij martine en jean marc, eerste lekkere bourgondisch diner. Vanmorgen 8 km nog met de auto eerst om deze een week te plaatsen bij de decoratiewinkel van martine en jean marc. Vanaf daar rond 10 u vertrokken. Forse tegenwind gelijk en veel hellingen. Om 13u aan canal de bourgogne en gelijk gepicknickt. Mooi aan het kanaal. Veel sluizen . Om 18u op ons gemakje aangekomen bij het vooraf gereserveerde kasteeltje www.closmussy.fr . Super goed ontvangen. na een rondleing apero in de tuin met de eigenaars. Om 20 u naar resto gebracht en nu lekker aan het eten.

GPSed Track "zaterdag 28 augustus"


View my new track "zaterdag 28 augustus" started in France, Bourgogne, Beaune.

Powered by GPSed.com - Free Mobile GPS Tracking Service



zondag 22 augustus 2010

fietstocht bourgondiƫ

op zaterdagmorgen 28 vertrekken we weer voor een fietstochtje.




deze keer hebben we fietsparadijs bourgondiƫ uitgekozen en proberen we de kanalen te volgen (http://www.la-bourgogne-a-velo.com/la-carte-du-tour-de-bourgogne-a-velo--01fr.html) ; we hebben maar een week , dus we zien wel wat het wordt
 
iedere dag kunnen jullie onze route volgen en proberen we een verslagje te maken